Такмичења

Регионално такмичење ученичких компанија Централне Србије

Ученици друге и треће године Трговинско-угоститељске школе „Тоза Драговић“ део су Регионалног такмичења ученичких компанија Централне Србије, које је покренула организација „Достигнућа младих у Србији“.

Будући кувари и кулинарски техничари такмичиће се са иновативном идејом своје ученичке компаније „Helthy dog“, која се бави производњом кексића за псе од органских састојака и без адитива.

Ученици Трговинско-угоститељске школе „Тоза Драговић“ који похађају смер кулинарски техничар и кувар, њих шесторо, основали су своју ученичку компанију са циљем да на регионалном такмичењу, које се одржава 28. марта у тржном центру „Биг фешн“ у Крагујевцу, промовишу и пласирају три јединствена производа намењена исхрани паса – кексиће са укусом бундеве, пилетине и посластицу за псе са укусом јабуке.

Ови млади људи окупили су се и са жељом да подигну свест заједнице о значају очувања животне средине, одвајањем органског отпада приликом припремања хране.

На сваком од пет регионалних такмичења, која се одржавају широм Србије, жири бира четири најбоље ученичке компаније које се директно пласирају на Национално такмичење, које ће бити одржано од 19. до 21. маја у Београду.

Победник на националном нивоу представљаће Србију на европском такмичењу на Сицилији у јулу ове године. Ово такмичење у предузетничким вештинама покренула је Организација „Достигнућа младих у Србији“.