Активности

Програм запошљавања града Крагујевца 2024 – 2026

Израда новог Програма запошљавања града Крагујевца за период 2024/2026, године била је тема радног састанка коме су поред представника Града присуствовали и представници партнерских институција и организација, имеђу осталих и наставница Милица Чукић из ТУШ „ Тоза Драговић“.
Град Крагујевац је у сарадњи са Министарством за рад и запошљавање, Националном службом за запошљавање, ТУШ „ Тоза Драговић“ и осталим учесницима програма, један од ретких градова у Србији који већ две деценије успешно реализује Програм запошљавања.
Локална политика запошљавања односи се на социјално угрожена лица, различитих удружења која раде на оваквим пројектима, али и привреде која је значајна за запошљавање теже запошљивих лица. Један од већих проблема јесу жене 45+ којих је евидентирано око четри хиљаде.
ТУШ „ Тоза Драговић“ већ пар година има успешну сарадњу са Националном службом за запошљавање. Тренутно се у школи „ Тоза Драговић“ одржава обука за припрему и сервирање јела за лица без завршене средње школе и лица која завршавају основно образовање по моделу ФОО.