Активности

120 година од оснивања Кола српских сестара у Крагујевцу

У уторак, 26. септембра, наша школа је учествовала у организовању значајне културне активности – обележавању јубилеја – 120 година од оснивања Кола српских сестара у Крагујевцу, у оквиру којег је  изведена позоришна представа „Ненаписана писма“ у Позоришту за децу и младе, Крагујевац.

  ТУШ „Тоза Драговић“ има мисију да партиципира у раду локалне заједнице, тако да наши  ученици стичу праксу у свом стручном обучавању, а истовремено се укључују у културне, уметничке, забавне и спортске активности у нашем граду. Дугогодишњом сарадњом са удружењем оснивања Кола српских сестара у Крагујевцу, настојимо да код њих развијемо осећај за хумане вредности, солидарност и одговорност према локалној заједници.

 Позоришна „Ненаписана писма“ је монодрама коју изводи Вања Милачић, првакиња Народног позоришта из Београда. Представа говори о животу и стваралаштву знамените сликарке и хуманитарке – Надежде Петровић и изводи се поводом јубилеја – 150 година од њеног рођења.   После извођења представе, директор школе је дочекао и поздравио госте, а наши ученици Тијана Мирковић и Сергеј Ивановић, са наставницима Душаном Дабовићем и Гораном Михаиловићем организовали су послужење за уметнике из Београда, чланице Кола српских сестара и угледне посетиоце представе у Кафе-у ТУШ „Тоза Драговић“ у центру града.

 Сви гости су понели веома лепе утиске са ове вечери и дали су безрезервне похвале на стручне вештине и  лепе манире наших ученика. С друге стране, ученици су понели лепе утиске са дружења са позоришним уметницима и угледним гостима нашег града.