Блог

1.ОКТОБАР – МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ ОСОБА

На дан 1. октобра ове године, традиционално,  ТУШ „Тоза Драговић“ је у сарадњи са Институтом за јавно здравље, Школом са домом ученика оштећеног слуха и Геронтолошким центром обележила МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ ОСОБА.

Ученици фризерске струке су у женском фризерском салону угостили кориснице услуга Геронтолошког центра из Крагујевца и пружили им услуге прављења фризура поводом њиховог дана.

Деценијска сарадња Геронтолошког центра и наше школе биће настављена обележавањем Дана жена.

 ИЗВЕШТАЈ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА МИРА

У Србији и свету 21. септембра обележава се Међународни дан мира који су утврдиле Уједињене нације у циљу подизања свести о важности успостављања и одржавања мира међу појединцима и нацијама.

Тог дана све земље света, према препорукама УН, пригодним манифестацијама требало би да се укључе у „мировне акције“ и дају допринос важности очувања мира.

Међународни дан мира обележен је и у ТУШ „Тоза Драговић“ кроз поруке мира ученика школе- чланова  Ученичког парламента .

„Мир је најважнији, он није ствар политике, већ је ствар добре забаве и осмеха“.

Универзална порука Међународног дана мира гласи – „Нека мир превлада на Земљи,бар један дан мира и ненасиља“, а све земље и народи позвани су резолуцијом да славе мир и дају допринос да он овлада светом.

Свој допринос,ученици- чланови Ученичког парламента, дали су кроз радионичарски рад,  формирајући пано са антиратним порукама  и порукама којима се слави мир. У  складу са темом ученици су приложили и ликовне илустрације.

                                                                                                                                           МЕНТОР:

ЈЕЛЕНА РАШКОВИЋ