Кулинарски техничар...Угоститељски техничар...Туристичко-хотелијерски техничар...Трговински техничар...Техничар дизајна одеће...Кувар...Конобар...Посластичар...Трговац...Модни кројач...Фризер

Видео, Такмичења

18.Републичко такмичење за куваре, конобаре и посластичаре

Домаћин такмичења – ТУШ „Тоза Драговић“ Крагујевац.-

На такмичењу је учестваовало 29 школа са 80 ученика-такмичара.
Тестови знања су одржани у учионицама школе дамаћина.-
Практичан део дисциплина припрема јела по утврђеном менију, услуживање јела по утврђеном менију и барско пословање су одржавани у хотелу „Крагујевац“.-
Практичан део дисциплине јело по избору од понуђених намирница су одржани у објекту „EXCLUSIVE EVENT CENTER“.-
Практичан део дисциплине из посластичарства су одржани у кабинету посластичарства у школи домаћина.-
Петак, 25.март 2022.године:

  • од 10:30 до 11:30 сати – скуп учесника у фискултурној сали школе, регистрација и подела захвалица свим учесицима такмичења,
  • од 11:30 до 12.00 сати – церемонија отварања такмичења, извлачење редоследа наступа такмичара, избор члана централне комисије из редова наставника,
  • у 12.00 сати – објављивање саставa свих комисија предвиђених правилником коктел добродошлице,
  • од 13.00 до 14.00 сати – тест знања који се одржава у просторијама школе домаћина,
  • од 13.00 до 14.00 сати – округли столови за наставнике куварства, посластичарства и услуживања,
  • у 14.00 сати – објављени тестови знања, решења и кључ бодовања на огласним таблама у школи, хотелу Крагујевац и Ексклузив Ивент Центру.
  • од 15.00 до 21.00 сат – практични део такмичења,
  • у 15.15 сати централна комисија је преузела тестове и предала комисији за прегледање,
  • од 15.15 до 18.00 сати комисија за прегледање тестова је прегледала тестове,
  • у 19.00 сати објављени су резултати тестова на огласним таблама,
  • од 21.00 сат – Свечана вечера за наставнике, менторе, чланове комисија и журка за ученике у хотелу Крагујевац.
    Субота, 26.март 2022.године:
  • од 8.00 до 22.00 – практичан део такмичења,
    Недеља, 27.март 2022.године:
  • од 7.00 до 8.30 сати – припрема прелиминарне ранг листе од стране комисије за информатичку подршку,
  • у 9.00 сати – објављивање привремене ранг листе на огласним таблама,
  • у 10.00 сати – објављивање коначне ранг листе на обласним таблама,
  • у 11.00 сати – додела диплома за ученике освајаче прва три места у својим дисциплинама и додела пехара за школе које су екипно освојиле прва три места.
  • у 12.00 сати – коктел и испраћај гостију.

КОМЕНТАРИ:

Поштовани колега,

Најлепше захваљујем Вама и ТУШ ,,Тоза Драговић“ на гостопримству и сарадњи у вези са Републичким такмичењем кувара, конобара и посластичара. Показали сте висок ниво професионализма и свака част на одличној организацији такмичења. Из искуства морам рећи да сте померили лествицу на више када су такмичења у питању. 
Посебно бих поздравио колегиницу Стаменку која нам је јако пуно помогла у свему и била одличан домаћин као и сви ви.