Блог

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ТРЕЋЕГ СТЕПЕНА УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКИХ ШКОЛА

17-18.04.2015. Трговинско угоститељска школа „Тоза Драговић“ била је домаћин Републичког такмичења ученика трећег степена угоститељско – туристичких школа Србије.

Ово такмичење окупило је 28 средњих стручних школа из целе Србије, са 68 такмичара који су наступали по категоријама: 20 ученика у категорији конобар; 22 ученика у категорији кувар – јело са менија, 19 ученика у категорији кувар- јело по избору и 7 ученика у категорији посластичар.  Теоријски део такмичења је био одржан у Трговинско-угоститељској школи „Тоза Драговић“, а практични део такмичења се одвијао у Хотелу „Шумарице“ за категорије кувар – јело са менија и конобар и у Хотелу „Зеленгора“ за категорије кувар- јело по избору и за категорију посластичар. Састављачи такмичарских задатака су били професори Високе хотелијерске школе из Београда. У укупном пласману наша школа заузела је пето место док се у појединачним дисциплинама од наших ученика најбоље пласирао ученик Александар Бишевац (IV3 ) заузевши друго место у дисциплини Куварство са практичном наставом (јело по избору). У дисциплин Куварство са практичном наставом (јело по менију)  такмичио се ученик Милан Николић (IV3 ) и заузео 12 место док се у дисциплини Услуживање са практичном наставом такмичио ученик Марко Стојковић (III11 ) и заузео 17 место.

Честитамо свим ученицима и наставницима наоствареним резултатима и  доброј организацији такмичења.

Извештај са школског такмичења угоститељских  и кулинарских техничара у Новом Саду 24. и 25. априла у ресторану „Старо здање“ за школску 2014/2015

       На Републичком такмичењу четвртог степена угоститељско-туристичких школа, наша школа је као и предходних година учествовала са ученицима четвртог степена угоститељских и кулинарских техничара. Наступили смо у три дисциплине, колико је и било  по пропозицијама такмичења.

Нашу школу је представљао угоститељски техничар ,ученик IV 4 одељења, Александар Дончић кога су спремали наставници услуживања са практичном наставом Горан Михаиловић и Адам Кочан.

Александар Дончић је заузео треће место и бронзану медаљу, у дисциплини „услуживање пословног ручка“.

Doncic

У дисциплини „припремање јела по утврђеном менију“ наступио је  Стефан Николић кулинарски техничар, ученик  IV 3 одељења, кога су спремали наставници куварства са практичном наставом  Стаменка Луковић и Владимир Арсенијевић , освојио је  друго место и сребрну медаљу.

Ученик IV 3 одељења Богићевић Никола,кулинарски техничар кога су такође спремали Стаменка Луковић и Владимир Арсенијевић у дисциплини „јело по избору“,освојио је пето место.

У генералном пласману,школа „Тоза Драговић“ је заузела треће место иза Новог Сада и Београда.

Ученицима за освојено друго и треће место, директор школе домаћина господин Небојша Булатовић, уручио је књиге и дипломе као награду, а медаље ће Министарство просвете упутити школи.

Представницима школе је уручена захвалница за учешће на Републичком такмичњу,као и диплома за освојено треће место у генералном пласману.

 НАСТАВНИК УСЛУЖИВАЊА СА ПРАКТИЧНОМ НАСТАВОМ                                 Горан Михаиловић

Извештај са окружног такмичења из историје

Окружно такмичење из историје за средње стручне школе и гимназије одржано је  18.04.2015.г. у Медицинској школи “Сестре Нинковић” у Крагујевцу. Нашу школу је представљао Стеван Вукомановић, ученик четвртог разреда, смер трговински техничар.

Стеван је са освојеним другим местом и 47 бодова, што је најбољи резултат од свих такмичара, остварио је пласман на државно такмичење и постигао  изузетан успех.

Ученик је заслужио све честитке за достојно представљање своје школе на свим досадашњим нивоима такмичења.

Државно такмичење из историје

10. 05. 2015. У  Хемијско-прехрамбено технолошкој школи у Београду одржано је Државно такмичење из историје  са почетком у 10 часова. Нашу школу представљао је ученик четвртог разреда, Стеван Вукомановић, смер трговински техничар. У категорији средњих стручних школа за други разред учествовало је преко деведесет такмичара из целе земље. Стеван није освојио једну од прве три награде, али је бодовно постигао изузетно висок пласман и заслужио све честитке.

Професор историје, М.Милосављевић Љубић